Tietoa meistä

ESITTELY

Olen Maria Kujanpää, aloitteleva kasvattaja Turusta! Minulla on kokemusta rodusta 10 vuoden ajalta, alkaen vuodesta 2010 kun ensimmäinen koirani Peppi (Red Fellow’s Golden Kiss) syntyi.

Koko elämäni pyörii koirien ympärillä ja kaikki vapaa-aika meneekin erilaisissa koiraharrastuksissa. Koirat eivät ole minulle harrastus – se on elämäntyyli. Wandan (Ängblomman’s Cascabel) kanssa harrastamme rally-tokoa ja nose workia ja käymme viikoittain vakiryhmissä treenaamassa. Viikonloput menevät usein kokeissa ja näyttelyissä. Olen työskennellyt Mustissa ja Mirrissä vuodesta 2018 lähtien ja siinä saan tehdä unelmatyötäni.

Pyrin jatkuvasti kehittämään itseäni ja käynkin paljon erilaisissa koulutuksissa, luennoilla ja seminaareissa. Minua kiinnostaa erityisesti positiivisen vahvistamisen keinot koulutuksessa, omaehtoisuus niin käsittelytilanteissa kuin arkenakin ja myös koirien ravitsemus. Minulla onkin haaveena kouluttautua vielä jossain kohtaa koirien ravintoterapeutiksi ja koirahierojaksi.

Jalostusnarttuni Wanda tuli meille alunperin sijoitukseen, mutta ensimmäisen pentueensa jälkeen siirtyi omistukseeni. Wanda on minulle elämäni koira ja jokainen päivä on täynnä pusuja ja haleja – Wanda on erittäin ihmisrakas. Peppi vietti eläkepäivänsä vanhempieni luona Kirkkonummella. Valitettavasti Peppi jouduttiin lopettamaan 2019 syksyllä sairauksien takia.

Asun Turussa  rivitalossa, metsien ja peltojen läheisyydessä. Rakastan luonnossa liikkumista ja retkeilyä – usein vapaapäivinä lähdemme Wandan kanssa retkeilemään. Wandan kanssa käymme myös viikottain tutulla walesiporukalla koirapuistoissa purkamassa energiaa.

Minulle kasvatustyössä tärkeintä on koirien terveys ja luonne. Ulkonäköäkin täytyy kasvattajan katsoa, mutta prioriteettini ovat terveydessä ja luonteessa.

Rodunomaisuus on minulle tärkeää, joten haluan jalostettavilta koirilta löytyvän myös viettejä. Wanda on hyvin lintuviettinen; talitintit ja mustarastaat ovat kuulleet kunniansa jo siitä lähtien kun Wanda oli ihan kakara.

Mikäli haluat kuulla lisää meistä, ota rohkeasti yhteyttä!